JHN Creatives

Epileren

De vorm en dikte van wenkbrauwen is aan mode onderhevig. Net als bij kleding en kapsels verandert de heersende trend regelmatig, vaak onder invloed van de wenkbrauwen van beroemdheden. Van extreem smalle boogjes, dikke borstelige exemplaren of dunne streepjes. Om aan het modebeeld te voldoen zijn er een aantal foefjes, waarvan wenkbrauwen epileren er eentje is.

Epileren betekent het weghalen van haartjes met haarwortel en al, zodat ze langer wegblijven. Bij wenkbrauwen gebeurt dat meestal met een pincet. Ook al heeft u geen interesse in mode, dan nog kan het nuttig zijn uw wenkbrauwen te trimmen. Met de juiste vorm en dikte kan een gezicht vriendelijker en jaren jonger lijken. Bovendien vestigen mooie wenkbrauwen extra aandacht op uw ogen.

Bij ons in de salon hanteren we twee methoden voor epileren.

Met pincet of met touw (zgn threading).

Hygiëne

Doordat de handen het te ontharen gebied niet aanraken, is deze methode heel hygiënisch. Je kan van tevoren je huid beter niet insmeren met een vette crème. Een nabehandeling met verzachtende crème is wel aan te bevelen, dat maakt je huid weer lekker zacht.

Pijn

De pijn die men voelt, is te vergelijken met het epileren van de wenkbrauwen en het harsen van de bovenlip. De eerste keer zal de huid even moeten wennen aan het uittrekken van de haartjes met een draadje. De volgende behandelingen worden alleen maar pijnlozer.