JHN Creatives

Wat is harsen?

Harsen is een vorm van ontharen door middel van epileren. Het wordt zowel voor het lichaam als het gezicht gebruikt.
Epileren wil zeggen dat je de haar met wortel en al eruit trekt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hars. De hars wordt verwarmd in een harsapparaat of komfoor. De warme, vloeibare hars word op de huid aangebracht en stolt direct. Nu zitten de haren in de hars vast en wordt de hars tegen de haargroeirichting in van de huid afgetrokken. Hierdoor blijven de haartjes tussen de drie tot zes weken weg, dat verschilt per persoon. Ook kan door het harsen de haarfollikel, waar de haar in groeit, beschadigen waardoor het haar minder sterk terug zal komen of helemaal niet meer. Dit kan gebeuren als je regelmatig harst.

Harsen van het lichaam is dus ideaal voor vakantie.
Omdat de haren drie tot zes weken weg blijven is harsen de uitkomst voor als je op vakantie gaat. Je hoeft dan niet elke dag te scheren en heb je daar dus geen omkijken naar als je op vakantie bent.

Brazilianwax

Het scheren van de bikinilijn geeft regelmatig irritatie zoals roodheid, jeuk of ingegroeide haren. Harsen of definitief ontharen is hiervoor de oplossing. Brazilianwax is bij schoonheidssalon Elinaz een dagenlijkse bezigheid. U bent daarom in zeer goede handen bij onze gespecialliseerde schoonheidsspecialistes.

Verschil met scheren:
Met scheren krijg je harde stoppels omdat de haar in het midden wordt afgesneden en daar is de haar op zijn dikst. Bovendien moet je regelmatig scheren, anders zijn er weer stoppels zichtbaar en voelbaar.

Voordelen van harsen:
* Je haar blijft langer weg.
* De haren komen zachter terug omdat er een nieuw haartje moet gaan groeien.
* Sommige haren blijven weg, omdat de haarfollikel beschadigd is en er daardoor geen haartje meer kan groeien.
* Dit is het geval bij regelmatig harsen.
* Je hoeft niet elke dag te scheren.

Nadelen van harsen:
* Je kunt pas harsen als er haren zitten.
* Je kunt het niet zelf doen.

Nazorg

Wat belangrijk is bij het harsen is dat je tot 24 uur na de behandeling niet in de zon gaat. Ook geen zonnebank. Door het harsen maak je allemaal piep kleine wondjes, als je dan in contact komt met uv-stralen kunnen ze verkleuren en dat kan blijvend zijn. Na het harsen van het lichaam is het belangrijk om goed te blijven scrubben, op deze manier kun je voorkomen dat er haartjes in gaan groeien. We harsen niet op een zonverbrandehuid, nieuw littekenweefsel en bij andere – al dan niet open – huidafwijkingen. Laat bij voorkeur niet harsen als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid.