JHN Creatives

Permanent ontharen

Harsen, scheren en elektrisch epileren behoren nu tot het verleden!

Er is een nieuwe manier van definitief ontharen : met lichtflitsen (Intense Pulse Light = IPL genaamd). Er wordt een lichtflits op de huid gegeven, deze wordt opgenomen door het pigment in de haar, het licht wordt omgezet in warmte en de haarwortel wordt vernietigd. Deze ontharingsmethode wordt door speciaal getrainde schoonheidsspecialisten gegeven.

Hoe vaak ? Haren hebben verschillende groeifasen : Anagene fase = groeifase, katagenefase = afsterffase en de telogenefase = rustfase.

Per behandeling kunnen alleen de haren in de anagenefase vernietigd worden dus om alle haren te vernietigen zijn er gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig voor een blijvend resultaat. Een ideale manier van ontharen : het is pijnloos, snel, definitief en zonder risico. Mensen met een hele donkere huidskleur of met grijze haren kunnen helaas niet geholpen worden door deze methode ; stelregel is de haar moet donkerder zijn dan de huid. Hoeveel haren, hoe zwart, hoe dik, of op welk lichaamsdeel is niet aan de orde ; alles kan !